What The Hack? 24 uur niet slapen? Hoe dan?

Een hackathon (en de Innovathon is daarvan afgeleid, want legt juist de connectie met Innovatie) stamt af van de woorden: hacken en marathon. Dat is dus net iets langer doorgaan dan dat je normaal doet. Non-stop samenwerken om tot een geniale oplossing te komen. Op basis van techniek, kennis, kunde en uithoudingsvermogen. Ok en een beetje adrenaline en plezier mag ook niet ontbreken. Deze versie doen we zittend en wel 24 uur lang zónder te slapen 🙂

Denk jij dat je het kan?

Of loop jij dit soort events met al regelmaat af met plezier? Dan weet je ‘the drills’. Maar voor veel mensen is het wellicht wat nieuw.

Niet slapen? Huh? Dat kan toch niet wáár zijn! Haha, deze vraag én opmerking hebben we nu een aantal keren binnengekregen, daarom tijd voor dit blog.  

Nou ben jij wellicht die persoon die het fenomeen Innovathon, Designathon of Hackathon wel kent en zelfs ook wel hebt deelgenomen aan zulke events. Dan weet je ook dat het een pressure-cooker van 24 uur of langer is om tot tot een waanzinnige oplossing te komen en dat slapen geen optie is. 

Nu denk je wellicht: ‘maar hoe blijf ik dan 24 uur wakker?’ 

Geloof ons als organisatieteam. De tijd is voorbij voordat je er erg in hebt. Dat is echt waar.

Weet ook dat we dit allemaal voor jullie in petto hebben in 24 uur: opening, gevarieerde energizers, lunch, avondeten, wc-ritjes (die doe je zelf), discussies, je teamleden leren kennen, verschillende oplossingsrichtingen bedenken, onderzoek, op het verkeerde pad zitten en weer een ander draadje moeten volgen, inspiratie opdoen, voldoen aan de beoordelingscriteria, langs verschillende wasstraten gaan voor advies en punten te scoren, vragen beantwoorden van onze welbekende experts (JEDI’s) en ze de hemd van het lijf vragen, jullie pitch vormgeven, omgaan met deadlines en tijdsdruk, want er is altijd tijd te kort, de spanning van het aftellen, je pitch opnemen, alles klaarzetten en BAM. Even Rust. Dan volgt er nog: lunchen, jury beraad, jury-uitslag, de beste 5 pitches op het podium, prijsuitreiking en dan is het daar. EINDE. 

Denk jij dat er tijd is om te slapen? 

We hebben wel een advies voor je. Als je dan thuiskomt: pak dan een paar uur slaap. Max 2-4 uur. Word wakker, doe je ding en ga weer slapen in de avond. Maak een normale nacht. En de volgende dag iets vroeger naar bed. Dan zit je gelijk weer in je normale ritme. En we beloven je: wij houden je écht wel wakker tijdens de Innovathon. Je wilt niks missen dus je ogen dicht doen is geen optie. Opgeven ook niet 😊 

Zien we je de 18de, 24 uur lang?  

  • PS1: wij als organisatieteam doen mee hè! 24 uur lang.
  • PS2: binnenkort meer over het hoe en wat qua veilig terug naar huis komen 🙂 

#wehebbenoveralaangedacht