• 4 teamleden
19 - Gamification van de energie uitdaging

 • Jeroen Ammerlaan
 • Op het intranet heb je het vast voorbij zien komen, er is een groeiende behoefte aan personeel. Met ons project willen wij een toekomstige generatie motiveren voor de energiesector. Daarnaast willen wij ook de uitdading op een leuke manier vatbaar maken, zodat deze groep begrijpt waarom de energiesector zo belangrijk is en hoe belangrijk het is dat er genoeg mensen meewerken aan het uitbreiden en onderhouden van de energiesector.

  Ons idee is om een game te maken. Wij hebben twee doelen voor deze game. Het eerste doel is om een aantal uitdagingen binnen het energienet kenbaar te maken. We willen de jeugd bewust maken van wat de huidige problematiek is en waar de knelpunten liggen.  Het tweede doel is om dit op een leuke manier te doen. Ze moeten via deze game getriggerd worden een bijdrage willen leveren aan de oplossing hiervan.

  Onze doelgroep zijn mensen tussen de 12 en 18 jaar. Dit is de groep die de toekomst vormt op de arbeidsmarkt. Ook staat deze groep nog voor de keuze van een studie. Via MBOstart en actieve recruitment wordt deze groep al aangesproken om bij Alliander te komen werken. Doormiddel van deze game willen wij een extra bijdrage leveren aan de al bestaande concepten om te zorgen dat deze groep in de toekomst bij Alliander komt te werken.

  Tijdens de Innovathon willen wij de volgende stappen ondernemen om dit doel te bereiken

  • het basisprincipe van de game duidelijk hebben
  • Kijken op welke manier wij de doelgroep het beste kunnen aanspreken/uitdagen
  • Hoe gaat de game eruitzien en wat voor type game moet het worden (roguelite, citybuilder, etc...)
  • Hoe zorgen we ervoor dat de energiecrisis duidelijk wordt vertegenwoordigd in de game, die begrijpelijk is en interessant blijft
  • Een blueprint/level design van het spel

  In dit team zoeken we mensen die graag willen meedenken aan een gameconcept maar die ook kennis hebben van de huidige elektra-uitdaging, die we voor ons hebben.  Hopelijk zien we jullie bij de Innovathon!

Motivatie

Beschrijf je motivatie. Waarom spreekt de teamuitdaging jou aan? Hoe kan jij bijdragen aan de oplossing?

Afwijzen

Vermeld je reden tot afwijzing

Please sign up or sign in to see group activity.